Szarvaspörkölt Krúdy Gyula módra!


1 kg szarvas lábszár, comb vagy oldalas
1 dl tejföl
1 dl olaj vagy más zsiradék
1/2 közepes citrom
késhegynyi édesnemes fűszerpaprika
só, kevés frissenőrölt bors


A felhevített zsiradékba dobd bele a parikát,
keverd el és azonnal dobd rá a felkockázott
húst. Ne főzd nagy lángon! Kevés vizet önts
alá (1-2 dl)! Mikor félig
megpuhult sózd meg, daráld rá a borsot.
3/4 -kész állapotában tedd rá a tejfölt és
kevés citromlevet. Esetleg sürítheted kevés
kukorica keményítővel de nem fontos.
Lassú tűzön párold készre.
( Eszedbe ne jusson hagymát tenni bele mert
megölöd a jellegzetesen finom szarvas ízt!)

Vajasgaluska a legjobb körete de tarhonya
vagy rizs is megy hozzá.

Szilvakompóttal edd savanyúság helyett!

Száraz fehérbor illik hozzá!  

Kivételesen finom étel! Ne újíts rajta semmit
mert csak rosszabbá válik!