Süllő burgonyaérméken, gombaszósszal
Hozzávalók
1 kg süllő
400 g burgonya
a fűszervajhoz:
100 g margarin
1 evőkanál mustár
só, fehérbors, őrölt paprika ízlés szerint
a szószhoz:
250 g szeletelt gomba vagy ugyanennyi gombakonzerv
2 evőkanál liszt
500 ml tejszín
só, fehérbors, őrölt paprika ízlés szerint
Készítsük el a fűszervajat. A 100g margarint, a mustárt és a fűszereket öntsük össze és habosra keverjük. Ezzel a fűszervajjal bevonjuk a halszeletek tetejét. A tepsit az előmelegített sütőbe tesszük és közepes fokozaton sütjük 20-25 percig |
Készítsük el a szószt. Egy kanálnyi margarint helyezünk egy edénybe és a felszeletelt gombát megpároljuk rajta. Párolás közben sózzuk, borsozzuk és paprikázzuk meg a mártást ízlés szerint |
Folyamatos keverés mellett adjuk a gombához a fél liter tejszínt és fűszerezzük a mártást. Addig főzzük, amíg krémszerű nem lesz |
Fektessük a tányér közepére a halszeleteket, köré félkörben a tepsiben sült burgonyaérméket, és öntsük le a meleg gombamártással a süllőket |
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Balogh Róbert