Gomba vadasan



50 dkg gomba 3 evőkanál olaj 2 szál sárgarépa 2 szál petrezselyemzöld
1 evőkanál liszt (finom) 1 evőkanál vöröshagyma (reszelt) 1 dl tejföl 1 izlés sz. só
1 izlés sz. bors (szemes) 1 izlés sz. mustár 1 izlés sz. babérlevél 1 izlés sz. citromhéj
1 izlés sz. citromlé 1 izlés sz. cukor  


A cikkekre vágott gombát egy ek. olajban a hagymával együtt megpároljuk, sóval, őröltborssal ízesítjük.
A másik kanál olajban megpirítjuk a karikára vágott zöldséget, sóval, szemes borssal, citromhéjjal, babérlevéllel ízesítjük, és egy kevés vízzel puhára főzzük.
A harmadik kanál olajból és a lisztből cukorral sötétített barna rántást készítünk, besürítjük vele a zöldséget, mustárral, citrommal ízesítjük, áttörjük. Tejföllel gazdagítjuk, és a párolt gombára öntve átforraljuk.
Lehet zsemlegombócot főzni hozzá, de ma tésztával is finom volt.