Elfeledett pontycsemege
Érdekes és egyben
feltűnő jelenségnek tartom, hogy a pontyhorgászok
figyelme egyre inkább a bojlik felé fordult. Azonban nem
mindenkinek adatik meg az a lehetőség, hogy a horgászboltokban
a magas árkategóriájú etetőanyagok
közül válogasson. Mit tehetnek ők?
Vagy ácsingóznak
a számukra elérhetetlen bolti bojlik után, esetleg
saját maguk készítenek(vállalva a
végeredmény kockázati tényezőjét) vagy
más elérhető árú, de mégis
hatékony pontycsemege után néznek. Éppen
ezért szeretném felhívni a figyelmet egy
kiváló ponty csalira, mely nagy múltra tekint vissza, hisz
már régen is fogták vele a szebbnél-szebb halakat.
Nem más ez, mint a burgonya hétköznapi néven krumpli.
Potom pénzért beszerezhető, s emellett pedig igen
fogós! Ha megfelelő módon van elkészítve,
közelébe érhet a jobb bojliknak is, ha pedig még meg
is ízesítjük az könnyen a siker útjára
vihet bennünket.
Elkészítés:

|
Első
lépésben a burgonyákat tisztítsuk meg.
|
|

|
Szeljük fel
őket a képen látható módon,
különböző méretűekre.
|
|

|
A
különlegesség kedvéért néhány
burgonyadarabkát mindig gömb alakura farigcsálok.
Hátha éppen ehhez van gusztusuk!
|
|

|
A megfőzött
burgonyákat tegyük egy lezárható tetejű
üvegbe. A főzést illetően ne essünk
túlzásokba. Akkor értük el a megfelelő
állagot, ha már puhák, de ugyanakkor még
rugalmasak is.
|
|

|
Csalink
fogósságát az ízesítéssel
nagymértékben megnövelhetjük. Ez esetben por
alakú aromát használtam, melyet először
vízben feloldok.
|
|

|
Az eredmény
magáért beszél. A burgonyadarabkákat
átjárja az aroma, melyek ezután
csábítóan illatozni fognak, így már
biztosan rátalálnak a környékben
tartózkodó halak!
|
|

|
Mielőtt
lezárnánk az üveget ne feledkezzünk meg a Hassa
tartósító szerről sem! Ez egy
különleges tartósítószer, mely mentes a
különféle mellékízektől. Ennél
fogva nyugodtan használhatjuk, hisz csalink íz és
illathatásán semmit sem változtat.
|
|

|
Próbálkozzunk
különböző ízekkel! Ki tudja melyik lesz a
nyerő?
|
|

|
Az
ízesítéshez szükséges anyagok és
végeredmény!
|
|

|
A munka
legutolsó fázisa a címkézés,
melyről nem tanácsos megfeledkezni. Alkoholos filc segítségével
ez a művelet játékos könnyedséggel
elvégezhető.
|
|

|
Az amur sem veti meg a
mézes ízesítésű burgonyát.
|
Vernicz Zoltán